Pstruh na cibuli a česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl máslo brambory 2 ks cibule 1 ks mrkev 4 ks pstruh olivový olej citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Pstruh na cibuli a česneku
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy dobře omyjeme, osušíme. Pak ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet
Na rozpálený olej s máslem vložíme připravené pstruhy a opečeme je maximálně 5 minut. Po otočení ryby zasypeme kroužky cibule a plátky česneku. Zakapeme citronem a poklademe kousky másla. Pro zpestření přidáme kolečka mrkve. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut opékat
Pstruha na cibuli a česneku podáváme s vařenými brambory.