Slovenské cibulové halušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
600 g brambory
4 ks cibule
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vařečkou vypracujeme těsto tak, aby se odlepovalo od mísy.

  2. Z těsta oddělujeme středně velké halušky do většího množství vařící osolené vody, zamícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Když vyplavou na povrch, vyndáme je dírkovanou naběračkou.

  3. Slaninu nakrájíme na kostky nebo na silnější nudličky, rozškvaříme, až slanina pustí tuk, přidáme drobně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova.

  4. Horké halušky rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulí, osmaženou slaninou a pokapeme horkým sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!