Smažená jablka ve vinném těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks jablko těstíčko 2 lžíce cukr 3 lžíce olej 3 ks vejce 175 ml víno 150 g hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Smažená jablka ve vinném těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Pro 4 osoby vyřízneme vykrajovačem ze čtyř jablek jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné 3 - 4 cm a pokapeme citronem, aby nezhnědly. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Z hladké mouky, vína, cukru, oleje a žloutků vymícháme těsto. Přidáme do tuha ušlehaný sníh z bílků. V pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej na 160 °C.
V připraveném těstíčku namáčíme jablečná kolečka a v rozehřátém tuku je postupně smažíme. Papírovým ubrouskem můžeme odsát tuk.
Smažená jablka ve vinném těstíčku posypeme směsí skořicí s cukrem a podáváme horká.