Smažená špenátová prsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo na smažení 3 lžíce olej na smažení 4 ks kuřecí prso (větší) trojobal 2 ks vejce 5 lžic strouhanka 5 lžic hladká mouka 5 lžic kukuřičné lupínky nádivka 200 g mozzarella muškátový oříšek 450 g čerstvý špenát
Postup Smažená špenátová prsa recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme, lehce osušíme a podélně v nich nařízneme kapsu. Prsa zevnitř osolíme, opepříme a necháme je uležet.
Špenát přebereme a omyjeme. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme do ní mokré špenátové listy a vaříme je, dokud nezměknou. Pak je vyjeme, zchladíme, necháme okapat a lehce osolíme. Okořeníme je pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme ji do vychladlého kořeněného špenátu.
Než začneme maso plnit, připravíme si trojobal. Kukuřičné lupínky rozdrtíme a smícháme je se strouhankou. Vejce lehce osolíme a rozšleháme.
Kuřecí prsa osušíme, aby v prstech neklouzala a rozdělíme do nich náplň. Nedáváme jí ale tolik, protože prsa musí jít přiklopit. Nebudeme je nijak zpevňovat špejlemi ani nití. Pouze kraje masa přitlačíme k sobě. Pokud není zbytí, prsa sepneme.
Naplněná prsa okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a obalujeme v mouce, vejcích a strouhance, přičemž strouhanku pěchujeme jemně, ale pevně.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vložíme obalená prsa. Prsa smažíme asi 4 - 5 z každé strany dozlatova.
Smažená špenátová prsa servírujeme horká s brambory v jakékoliv úpravě - vařené, restované, americké nebo v podobně kaše. Samozřejmostí je lehký zeleninový salát.