Smažená špenátová prsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo na smažení
3 lžíce olej na smažení
4 ks kuřecí prso (větší)
trojobal
2 ks vejce
5 lžic strouhanka
5 lžic hladká mouka
5 lžic kukuřičné lupínky
nádivka
200 g mozzarella
muškátový oříšek
450 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme, lehce osušíme a podélně v nich nařízneme kapsu. Prsa zevnitř osolíme, opepříme a necháme je uležet.

  2. Špenát přebereme a omyjeme. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme do ní mokré špenátové listy a vaříme je, dokud nezměknou. Pak je vyjeme, zchladíme, necháme okapat a lehce osolíme. Okořeníme je pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme ji do vychladlého kořeněného špenátu.

  3. Než začneme maso plnit, připravíme si trojobal. Kukuřičné lupínky rozdrtíme a smícháme je se strouhankou. Vejce lehce osolíme a rozšleháme.

  4. Kuřecí prsa osušíme, aby v prstech neklouzala a rozdělíme do nich náplň. Nedáváme jí ale tolik, protože prsa musí jít přiklopit. Nebudeme je nijak zpevňovat špejlemi ani nití. Pouze kraje masa přitlačíme k sobě. Pokud není zbytí, prsa sepneme.

  5. Naplněná prsa okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a obalujeme v mouce, vejcích a strouhance, přičemž strouhanku pěchujeme jemně, ale pevně.

  6. V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vložíme obalená prsa. Prsa smažíme asi 4 - 5 z každé strany dozlatova.

  7. Smažená špenátová prsa servírujeme horká s brambory v jakékoliv úpravě - vařené, restované, americké nebo v podobně kaše. Samozřejmostí je lehký zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!