Smažená telecí hlava recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 120 g hladká mouka 1 ks telecí hlava podle potřeby olej mléko voda strouhaná houska podle chuti sůl
Postup Smažená telecí hlava recept
Postup přípravy receptu
-
Opařenou telecí hlavu rozsekneme v půli, vyjmeme mozek, oči, ostrým nožem okrájíme pysky, opálíme chloupky a hlavu necháme ve studené vodě máčet nejméně 1 hodinu.
Vymáčenou hlavu vypereme v několikeré vodě, pak ji vložíme do vařící vody a vaříme doměkka. Vařenou hlavu přendáme do studené vody, vychladíme a opatrně vykostíme, aby maso zůstalo pokud možno celistvé.
Maso rozkrájíme na stejnoměrné porce, osolíme, obalíme v prosáté hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhané housce a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova.
Jednotlivé porce smažené telecí hlavy podáváme ihned po usmažení.