Smažená telecí hlava recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g hladká mouka
1 ks telecí hlava
podle potřeby
olej
mléko
voda
strouhaná houska
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Opařenou telecí hlavu rozsekneme v půli, vyjmeme mozek, oči, ostrým nožem okrájíme pysky, opálíme chloupky a hlavu necháme ve studené vodě máčet nejméně 1 hodinu.

  2. Vymáčenou hlavu vypereme v několikeré vodě, pak ji vložíme do vařící vody a vaříme doměkka. Vařenou hlavu přendáme do studené vody, vychladíme a opatrně vykostíme, aby maso zůstalo pokud možno celistvé.

  3. Maso rozkrájíme na stejnoměrné porce, osolíme, obalíme v prosáté hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhané housce a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova.

  4. Jednotlivé porce smažené telecí hlavy podáváme ihned po usmažení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!