Smažené česnekové špagety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
olej
sůl
1 svazeček petrželka
1 balíček špagety
pepř
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, pouze dobu vaření zkrátíme asi o 4 minuty, než je doporučeno. Špagety nesmí být měkké. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat

  2. Česnek oloupeme. Petrželku jemně nasekáme

  3. Špagety budeme smažit postupně, celé množství rozdělíme asi na 4 - 5 porcí

  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, prolisujeme do něho jeden stroužek česneku, přidáme jednu porci špaget, asi lžíci nasekané petrželky a chvíli smažíme. Pokud nespěcháme, můžeme si špagety osmažit až dozlatova a dokřupava. Před koncem smažení trochu pokapeme těstoviny sójovou omáčkou, opepříme a promícháme

  5. Tímto způsobem osmažíme každou porci scezených špaget

  6. Smažené česnekové špagety podáváme samotné, vylepšit je můžeme nastrouhaným sýrem. Vhodné jsou i jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!