Smaženice z hub na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7-8 ks vejce
2 ks cibule
100 g anglická slanina
0.5 lžičky mletý kmín
600 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky. Připravíme si také masový vývar.

  2. Na pánvi rozehřejeme slaninku a necháme ji vypéct. Přidáme cibuli, necháme zesklovatět, vsypeme houby, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou doměkka. V případě potřeby je podléváme trochou vývaru.

  3. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a přilijeme je k podušeným houbám. Smaženici důkladně mícháme, dokud se vejce nesrazí. Poté ještě podle potřeby dochutíme.

  4. Smaženici z hub na slanině rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!