Smažený camembert s brusinkovým přelivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
strouhanka
120 g brusinky
hladká mouka
toustový chléb
300 ml smetana na vaření
4 ks camembert

Postup přípravy receptu

  1. V malém kastrolku si připravíme brusinkový přeliv. Do kastrolku nalijeme 300 ml smetany na vaření lehce ohříváme, jakmile je smetana horká (ne vařící), vsypeme přibližně 8-10 kávových lžiček brusinek. Mícháme dokud přeliv nezhoustne.

  2. Camemberty (jako náhradu můžeme použít i hermelín) obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme (nejlépe na pánvi v olivovém oleji) dozlatova.

  3. Jakmile jsou sýry hotové, můžeme servírovat na talíř, přelít přelivem z brusinek a podávat s lehce (nasucho) osmahnutým toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!