Smažený česnekový sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 ks česnek
sůl
2 ks vejce
150 g niva
150 g eidam
koření
2 lžíce hladká mouka
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Eidam a nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme a více nám chutná, můžeme použít i hermelín. K sýru přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a libovolné koření či bylinky.

  2. Ze sýrové těstíčka utvoříme placky, které obalíme v trojobalu (vejce, hladká mouka, strouhanka) a v rozpáleném tuku osmažíme dozlatova.

  3. Smažený česnekový sýr podáváme jako chuťovku nebo s bramborovou přílohou jako hlavní chod. Doplníme tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!