Smažený mečoun s čerstvým chutney recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 3 lžíce strouhanka 1 lžíce zázvor 1 lžíce máta 2 lžíce kokos 1 ks mango 8 lžic para ořechy 600 g mečoun 6 lžic citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka 1 lžíce červená cibule
Postup Smažený mečoun s čerstvým chutney recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři steaky z mečouna bez kůže vložíme do široké mělké mísy, přelijeme 4 lžícemi citronové šťávy a 1 lžící sójové omáčky a necháme v chladu marinovat asi hodinu. Rybu občas obrátíme.
Mezitím si připravíme chutney. Mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu jemně usekáme a dáme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, jemně nasekanou mátu, kokos, přelijeme 2 lžícemi citronové šťávy, dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě odstavené.
Jednotlivé porce mečouna namočíme ve vajíčku a obalíme ve směsi sekaných para ořechů a strouhanky. Mečouna smažíme na másle asi 8 minut z každé strany.
Smaženého mečouna servírujeme s chutney. Pokud se nám zdá, že tomu něco chybí, můžeme mírně přisolit.