Smažený mečoun s čerstvým chutney recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
3 lžíce strouhanka
1 lžíce zázvor
1 lžíce máta
2 lžíce kokos
1 ks mango
8 lžic para ořechy
600 g mečoun
6 lžic citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři steaky z mečouna bez kůže vložíme do široké mělké mísy, přelijeme 4 lžícemi citronové šťávy a 1 lžící sójové omáčky a necháme v chladu marinovat asi hodinu. Rybu občas obrátíme.

  2. Mezitím si připravíme chutney. Mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu jemně usekáme a dáme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, jemně nasekanou mátu, kokos, přelijeme 2 lžícemi citronové šťávy, dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě odstavené.

  3. Jednotlivé porce mečouna namočíme ve vajíčku a obalíme ve směsi sekaných para ořechů a strouhanky. Mečouna smažíme na másle asi 8 minut z každé strany.

  4. Smaženého mečouna servírujeme s chutney. Pokud se nám zdá, že tomu něco chybí, můžeme mírně přisolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!