Smažený sendvič od Terky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce smetana
vegeta
6 plátků mozzarella
2-3 lžíce hladká mouka
12 plátků bílá veka
omáčka
40 g máslo
0 ks citron
sekaná petrželka
1 konzerva sardinky v oleji
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Mezi dva plátky veky vložíme plátek mozzarelly. Plátky jsou asi 1 cm široké. Vnitřní strany veky trochu navlhčíme vodou, aby se líp přilepily k sýru.

  2. Rozšleháme vejce se solí a sladkou smetanou. Veku se sýrem ve vejcích namočíme, obalíme v mouce a v rozpáleném oleji usmažíme z obou stran.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme vidličkou pomačkané sardinky, nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu a prohřejeme. Teplou sardinkovou omáčkou zalijeme osmažené chlebíčky.

  4. Smažený sendvič od Terky ozdobíme snítkou kudrnky a podáváme se zeleninovým salátem. Smažený sendvič od Terky podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!