Směs na čínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks žloutek
2 ks cibule
2 lžičky cukr krupice
4 lžíce maggi
0 lžiček kari koření
60 dkg kuřecí maso
2 ks pálivá paprika
4 lžičky worchester
2 lžičky bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na nudličky. Středně velké cibule a pálivé papriky nebo feferonky nakrájíme nadrobno.

  2. K nakrájenému masu přidáme všechny ingredience - nakrájenou cibuli, pálivou papriku, žloutky, maggi, bramborovou moučku, kari koření, worchester, cukr a olej. Směs promícháme, potom namačkáme do zavařovacích sklenic a dva dny necháme odležet v lednici.

  3. Po odležení směs na trošce oleje rychle osmahneme, nebo upečeme v troubě tak na 200 °C a po chvilce stáhneme na 150 °C. Pečeme tak dlouho podle toho, jaké máme maso. Maso ke konci pečení ochutnáváme, aby bylo měkké.

  4. Směs na čínu podáme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!