Smraďoši z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 50 g strouhanka 1 ks cibule 2 lžičky podravka 2 lžičky provensálské koření 500 g mleté maso 3 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 125 g olomoucké tvarůžky 5 dkg lovecký salám na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Smraďoši z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, na malé kousky nakrájeným loveckým salámem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, koření (bez soli) a strouhanku. Vše důkladně propracujeme. Přidáme sůl.
Ze vzniklého masového těsta tvoříme placičky, na které vkládáme na tenčí plátky podél překrojené olomoucké tvarůžky. Následně tvarůžky do placiček zabalíme. Smraďoše z mletého masa obalíme ve strouhance, aby se placičky neslepily k sobě.
Smraďoše z mletého masa smažíme do tmava na pánvi s olejem.
Kontrola na talíři: Rozkrojíme karbanátek, rozpustí-li se tvarůžek, je všechno v pořádku. Karbanátek se neprosmažil a uvnitř jsme měli nízkou teplotu, pokud si sýr zachová tvar kroužku.