Smraďoši z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
50 g strouhanka
1 ks cibule
2 lžičky podravka
2 lžičky provensálské koření
500 g mleté maso
3 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
125 g olomoucké tvarůžky
5 dkg lovecký salám
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, na malé kousky nakrájeným loveckým salámem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, koření (bez soli) a strouhanku. Vše důkladně propracujeme. Přidáme sůl.

  2. Ze vzniklého masového těsta tvoříme placičky, na které vkládáme na tenčí plátky podél překrojené olomoucké tvarůžky. Následně tvarůžky do placiček zabalíme. Smraďoše z mletého masa obalíme ve strouhance, aby se placičky neslepily k sobě.

  3. Smraďoše z mletého masa smažíme do tmava na pánvi s olejem.

  4. Kontrola na talíři: Rozkrojíme karbanátek, rozpustí-li se tvarůžek, je všechno v pořádku. Karbanátek se neprosmažil a uvnitř jsme měli nízkou teplotu, pokud si sýr zachová tvar kroužku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!