Snadná zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
mletý pepř
zeleninový bujon
celý černý pepř
podle potřeby
hrášek
máslo
brambory
mrkev
petržel
brokolice
kukuřice
mražená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme si zeleninu podle vlastní chuti, podle potřeby ji očistíme.

  2. Na másle necháme zkaramelizovat asi lžičku cukru, lze vynechat a osmahnout zeleninu jen na másle.

  3. Na cukr přidáme nakrájené brambory a mrkev a jakoukoli jinou zeleninu, kterou máme v lednici nebo v mražáku, popř. jakou máme rádi. Např. hrášek, kukuřici, brokolici, petržel. Přidáme také pepř, krátce osmahneme a zalijeme vodou, nejlépe horkou. Kdo má rád výraznější polévku, může přidat ještě zeleninový gurmán bujon. Osolíme, opepříme a vaříme cca 15 - 20 minut, až je všechna zelenina uvařená.

  4. Množství surovin si sami určíme podle toho, jak hustou máte polévku rádi.

  5. Snadnou zeleninovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!