Šneci s náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 ks kečup
200 g eidam
oregano
2 balíčky listové těsto
1 svazek zelená cibulka
200 g salám vysočina
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pastu na potření placky. Do misky dáme kečup s propasírovaným česnekem, oregano a na malé kousky nasekanou zelenou cibulku. Vše promícháme.

  2. Z listového těsta uválíme placku (podobně jako když připravujeme štrúdl). Placku potřeme předem připravenou pastou. Na to položíme kolečka salámu a vše posypeme sýrem. Placku stočíme jako když balíme palačinku. Závin nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm široké.

  3. Na plech dáme pečicí papír a na něj naskládáme krájené kousky závinu - šnečky s náplní. Jednotlivé kousky potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  4. Šneky s náplní pečeme přibližně 45 minut ve středně vyhřáté troubě na 170 °C.

  5. Šneci s náplní se budou hodit teplé i vychladlé na jakoukoliv oslavu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!