Sójové maso na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
3 lžíce hladká mouka
olej na smažení
3 lžíce gulášové koření
2 hrstě sušené houby
1 - 2 kostky hovězí bujón
1 balíček sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky si nejprve krátce povaříme v silném hovězím vývaru (k sójovým kostkám přidáme kostku hovězího bujónu)

  2. V kastrolu s poklicí si nahřejeme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Pak vsypeme připravené kostky, orestujeme a přikryjeme poklicí. Maso necháme za občasného promíchání opékat. Asi po 10-ti minutách přisypeme gulášové koření a sušené houby, zalijeme vodou a krátce povaříme. Voda se pomalu vydusí

  3. Pak sójové maso osolíme, zasypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Za stálého míchání přidáme hovězí vývar a povaříme

  4. Guláš zjemníme trochou mléka a kysanou smetanou, kterou vmícháme před podáváním

  5. Sójový guláš na houbách doplňujeme čerstvě krájenou cibulkou a chutná s houskovým knedlíkem, ale také s těstovinami a s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!