Poctivá sekaná plněná špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks česnek sůl 4 ks vejce 300 ml mléko 2 lžíce majoránka 1 ks cibule 2 ks cibule 3 ks houska 400 g špenát 450 g mleté hovězí maso 2 lžičky drcený kmín 550 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Poctivá sekaná plněná špenátem
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Špenát podusíme s česnekem a cibulí, dochutíme, pepřem a solí
Housku pokrájíme na drobné kostky, zalijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat mléko. Do mísy s umletým masem přidáme vejce, cibuli, česnek, kmín, majoránku, mletý černý pepř a sůl. Důkladně promícháme, přidáme namočenou housku a znovu rozmícháme
Ze směsi vytvarujeme jednu velkou šišku, hřbetem dlaně uděláme uprostřed žlábek, který rovnoměrně naplníme špenátem a úhledně zahrneme. Šišku sekané dáme na dvakrát přeložený pečící papír a zabalíme jako bonbon, ale neutahujeme příliš. Konce necháme volné, aby mohla pozvolna odtékat šťáva. Kolem ještě obtočíme alobalem
Sekanou plněnou špenátem pečeme na 160 °C asi hodinu, pak rozstřihneme alobal i pečící papír a vypečeme kůrku. Teplotu zvedneme na 200 °C a pečeme dalších 15 minut
K poctivé sekané plněné špenátem se jako příloha hodí bramborová kaše s okurkou, ale postačí i chleba. Místo špenátu se dá sekaná naplnit třeba oloupanými vejci uvařenými na hniličku.