Poctivá sekaná plněná špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks česnek
sůl
4 ks vejce
300 ml mléko
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
2 ks cibule
3 ks houska
400 g špenát
450 g mleté hovězí maso
2 lžičky drcený kmín
550 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Špenát podusíme s česnekem a cibulí, dochutíme, pepřem a solí

  2. Housku pokrájíme na drobné kostky, zalijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat mléko. Do mísy s umletým masem přidáme vejce, cibuli, česnek, kmín, majoránku, mletý černý pepř a sůl. Důkladně promícháme, přidáme namočenou housku a znovu rozmícháme

  3. Ze směsi vytvarujeme jednu velkou šišku, hřbetem dlaně uděláme uprostřed žlábek, který rovnoměrně naplníme špenátem a úhledně zahrneme. Šišku sekané dáme na dvakrát přeložený pečící papír a zabalíme jako bonbon, ale neutahujeme příliš. Konce necháme volné, aby mohla pozvolna odtékat šťáva. Kolem ještě obtočíme alobalem

  4. Sekanou plněnou špenátem pečeme na 160 °C asi hodinu, pak rozstřihneme alobal i pečící papír a vypečeme kůrku. Teplotu zvedneme na 200 °C a pečeme dalších 15 minut

  5. K poctivé sekané plněné špenátem se jako příloha hodí bramborová kaše s okurkou, ale postačí i chleba. Místo špenátu se dá sekaná naplnit třeba oloupanými vejci uvařenými na hniličku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!