Poctivá hovězí polévka s nudličkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 hrst petrželka
100 g kořenová zelenina
vlasové nudle
2 ks morková kost
4 kuličky pepř černý celý
1 ks malá cibulka
500 g hovězí přední, prorostlé
1 lžička sušené rozemleté houby

Postup přípravy receptu

  1. Maso a kosti omyjeme. Česnek a cibuli oloupeme. Mrkev a menší kousek celeru a petržele očistíme a opláchneme. Vlasové nudle koupíme hotové a uvaříme je podle návodu

  2. Do hrnce vložíme maso, zalijeme ho studenou vodou, přidáme celý pepř a houby

  3. Pozvolna přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Vytvořenou usazenou pěnu sbíráme sítkem

  4. Když je maso téměř měkké vložíme do vývaru zeleninu, cibuli a česnek. Osolíme a dovaříme vše do měkka

  5. Vývar scedíme. vařené maso a zeleninu nakrájíme na kousky. Podle chuti dochutíme solí a pepřem

  6. Na dno talíře vložíme nudličky, maso a podle zájmu nakrájenou zeleninu. Přelijeme horkým vývarem, zdobíme petrželkou. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!