Špagety Ragutati recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0 kg vepřová kotleta 1 sklenice sladký kečup 1 sklenice zeleninová směs Moravanka podle potřeby 1 dl olej 1 lžíce hladká mouka voda na podlití příloha 1 balíček špagety na ozdobu 10 dkg tvrdý sýr
Postup Špagety Ragutati recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostičky (1,5 x 1,5 cm). Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso a orestujeme. Poté přidáme zeleninovou směs Moravanka. Kdo nemá rád ostré, nemusí přidávat feferony. Dále ještě přidáme vodu, je jí plná sklenice od Moravanky a vše podusíme, dokud nebude maso měkké. Potom přidáme celý kečup a chvíli povaříme.
Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a omáčku zahustíme podle svého zvyku. Za stálého míchání provaříme, aby se ztratila chuť mouky (asi 5 minut). Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme špagety podle návodu na balení.
Špagety servírujeme na talíře, doprostřed dáme omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Špagety Ragutati ihned podáváme jako hlavní chod.