Špagety Ragutati recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0 kg vepřová kotleta
1 sklenice sladký kečup
1 sklenice zeleninová směs Moravanka
podle potřeby
1 dl olej
1 lžíce hladká mouka
voda na podlití
příloha
1 balíček špagety
na ozdobu
10 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostičky (1,5 x 1,5 cm). Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

  2. Na rozpáleném oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso a orestujeme. Poté přidáme zeleninovou směs Moravanka. Kdo nemá rád ostré, nemusí přidávat feferony. Dále ještě přidáme vodu, je jí plná sklenice od Moravanky a vše podusíme, dokud nebude maso měkké. Potom přidáme celý kečup a chvíli povaříme.

  3. Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a omáčku zahustíme podle svého zvyku. Za stálého míchání provaříme, aby se ztratila chuť mouky (asi 5 minut). Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme špagety podle návodu na balení.

  4. Špagety servírujeme na talíře, doprostřed dáme omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Špagety Ragutati ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!