Špagety rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks citron
400 g špagety
1 ks kysaná smetana
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle potřeby
mléko
olivový olej
hladká mouka
podle chuti
kečup
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme uvařit italské bezvaječné špagety a hlídáme, abychom je nerozvařili. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.

  2. Zatím na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Poprášíme ji hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Z konzervy sterilovaného hrášku přidáme na pánev nejen hrášek, ale i zhruba polovinu nálevu. Po rozmíchání přidáme kelímek kysané smetany, podle chuti rozředíme trochou mléka, přikyselíme šťávou asi z 1/2 citronu, osolíme a dochutíme kari kořením. Podle chuti můžeme přidat 2 lžíce kečupu. Za stálého míchání vše dostatečně prohřejeme.

  3. Omáčku smícháme se špagetami a špagety rychlovka ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!