Špagety s krevetami a chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
100 g tvaroh
200 g špagety
1 lžíce olivový olej
1 ks středně velká cibule
1 lžička čerstvě mletý pepř
200 g konzervované vodní kaštany
2 lžíce dionská hořčice
250 g pokrájený blanšírovaný chřest
3 lžíce suché bílé víno nebo vermut
300 g syrové loupané krevety

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety podle návodu na obalu.

  2. Mezitím rozehřejeme v těžkém kastrolu olej a cibuli (nakrájenou na plátky) na něm podusíme doměkka, přidáme očištěný chřest a na plátky nakrájené vodní kaštany a za stálého míchání minutu vaříme.

  3. Snížíme teplotu a přidáme tvaroh, hořčici, víno nebo vermut, sůl a trochu pepře. Přidáme krevety a necháme 3 - 4 minuty prohřát. Pozor, aby se omáčka nevařila.

  4. Špagety necháme okapat a přidáme je do omáčky. Dobře promícháme.

  5. Hotové špagety s krevetami a chřestem vyklopíme na velkou nahřátou servírovací mísu nebo rozdělíme přímo na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!