Špagety s krevetami a chřestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 100 g tvaroh 200 g špagety 1 lžíce olivový olej 1 ks středně velká cibule 1 lžička čerstvě mletý pepř 200 g konzervované vodní kaštany 2 lžíce dionská hořčice 250 g pokrájený blanšírovaný chřest 3 lžíce suché bílé víno nebo vermut 300 g syrové loupané krevety
Postup Špagety s krevetami a chřestem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme špagety podle návodu na obalu.
Mezitím rozehřejeme v těžkém kastrolu olej a cibuli (nakrájenou na plátky) na něm podusíme doměkka, přidáme očištěný chřest a na plátky nakrájené vodní kaštany a za stálého míchání minutu vaříme.
Snížíme teplotu a přidáme tvaroh, hořčici, víno nebo vermut, sůl a trochu pepře. Přidáme krevety a necháme 3 - 4 minuty prohřát. Pozor, aby se omáčka nevařila.
Špagety necháme okapat a přidáme je do omáčky. Dobře promícháme.
Hotové špagety s krevetami a chřestem vyklopíme na velkou nahřátou servírovací mísu nebo rozdělíme přímo na talíře a podáváme.