Špagety s pepřovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl bazalka 300 g špagety 50 g mozzarella 50 g mozzarella olivový olej mletý barevný pepř 3 lžíce omáčka s pepřovým kořením 100 g strouhaný ementál (45%) 1 kelímek kysaná smetana (15%) barevný pepř (kuličky)
Postup Špagety s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Uvaříme "al dente" a po scezení promícháme se lžící olivového oleje, aby se nelepily
V průběhu vaření těstovin si připravíme omáčku a sýry. Mozzarellu scedíme, nastrouháme nahrubo a množství rozdělíme na polovinu
Omáčku připravíme smícháním smetany, hotové studené omáčky s pepřovým kořením (zakoupíme v supermarketu) a polovinou mozzarelly. Společně se solí a bazalkou promícháme a výrazně ochutíme barevným pepřem, nejlépe čerstvě umletým. Jen na pár minut prohřejeme
Těstoviny rozdělíme na talíře, polijeme teplou pepřovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem, do středu dáme trochu zbylé nastrouhané mozzarelly. Můžeme ozdobit barevným pepřem, tentokrát použijeme celé kuličky
Tento recept na špagety s pepřovou omáčkou je určen pro 2 - 3 osoby.