Špagety s pepřovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
bazalka
300 g špagety
50 g mozzarella
50 g mozzarella
olivový olej
mletý barevný pepř
3 lžíce omáčka s pepřovým kořením
100 g strouhaný ementál (45%)
1 kelímek kysaná smetana (15%)
barevný pepř (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Uvaříme "al dente" a po scezení promícháme se lžící olivového oleje, aby se nelepily

  2. V průběhu vaření těstovin si připravíme omáčku a sýry. Mozzarellu scedíme, nastrouháme nahrubo a množství rozdělíme na polovinu

  3. Omáčku připravíme smícháním smetany, hotové studené omáčky s pepřovým kořením (zakoupíme v supermarketu) a polovinou mozzarelly. Společně se solí a bazalkou promícháme a výrazně ochutíme barevným pepřem, nejlépe čerstvě umletým. Jen na pár minut prohřejeme

  4. Těstoviny rozdělíme na talíře, polijeme teplou pepřovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem, do středu dáme trochu zbylé nastrouhané mozzarelly. Můžeme ozdobit barevným pepřem, tentokrát použijeme celé kuličky

  5. Tento recept na špagety s pepřovou omáčkou je určen pro 2 - 3 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!