Špagety s tuňákem a olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek sůl 1 plechovka olivy 1/2 balíčku špagety pepř 3 lžíce olivový olej zelená petrželka 2 snítky zelená petrželka rajče nebo červená paprika 1 plechovka tuňák (kousky v oleji)
Postup Špagety s tuňákem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu na obalu dáme vařit 2 porce špaget (asi? balíčku). Jejich příprava trvá maximálně 20 minut a během této doby zvládneme připravit tuňáka s olivami
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy scedíme, necháme okapat a pokrájíme na kolečka. Pro pestřejší vzhled doporučuji namíchat olivy zelené a černé. Petrželku jemně nasekáme
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka, petrželku a krátce smažíme. Opepříme, osolíme podle chuti a přisypeme nakrájené olivy. Ještě malou chvíli mícháme, než se olivy ohřejí
Špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 2 porce. Na každou porci nandáme tuňákovou směs s olivami. Ozdobíme cherry rajčátkem a čerstvě nasekanou petrželkou. Špagety s tuňákem a olivami ihned po přípravě podáváme.