Špagety s tuňákem a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
1 plechovka olivy
1/2 balíčku špagety
pepř
3 lžíce olivový olej
zelená petrželka
2 snítky zelená petrželka
rajče nebo červená paprika
1 plechovka tuňák (kousky v oleji)

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obalu dáme vařit 2 porce špaget (asi? balíčku). Jejich příprava trvá maximálně 20 minut a během této doby zvládneme připravit tuňáka s olivami

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy scedíme, necháme okapat a pokrájíme na kolečka. Pro pestřejší vzhled doporučuji namíchat olivy zelené a černé. Petrželku jemně nasekáme

  3. Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka, petrželku a krátce smažíme. Opepříme, osolíme podle chuti a přisypeme nakrájené olivy. Ještě malou chvíli mícháme, než se olivy ohřejí

  4. Špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 2 porce. Na každou porci nandáme tuňákovou směs s olivami. Ozdobíme cherry rajčátkem a čerstvě nasekanou petrželkou. Špagety s tuňákem a olivami ihned po přípravě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!