Špagety zapečené s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 ml mléko 400 g špagety 400 g mleté maso 1 balíček bešamelová omáčka na těstoviny s bazalkou a česnekem podle chuti česnek sůl sekaná petrželka mletý černý pepř
Postup Špagety zapečené s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a rozmícháme ho, aby bylo oddělené. Osolíme a okořeníme podle vlastní chuti - použijeme mletý pepř, česnek, petrželku, apod. Maso dusíme za občasného promíchání asi 30 minut doměkka. Tekutinu vyvaříme.
Mezitím uvaříme v osolené vodě špagety podle návodu. Měly by zůstat pevné. Uvařené špagety scedíme a vsypeme je do zapékací misky. Přidáme hotové mleté maso a důkladně promícháme.
Sypkou směs na omáčku důkladně rozmícháme s mlékem a přelijeme jí špagety s masem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 15 - 20 minut. Ihned podáváme.