Špaldové bulky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 lžíce sádlo
250 ml voda
0,75 ks droždí
1 lžíce med
150 g hladká mouka
350 g hrubá špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat těsto

  2. Ze špaldového těsta uděláme bulky, které nařízneme uprostřed a potřeme slanou vodou. Špaldové bulky necháme ještě 20 minut kynout. Špaldové bulky dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 - 30 minut. Upečené je opět potřeme slanou vodou

  3. Špaldové bulky z domácí pekárny podáváme podle chuti. Výborné jsou třeba jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!