Špaldové bulky z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 1 lžíce sádlo 250 ml voda 0,75 ks droždí 1 lžíce med 150 g hladká mouka 350 g hrubá špaldová mouka
Postup Špaldové bulky z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat těsto
Ze špaldového těsta uděláme bulky, které nařízneme uprostřed a potřeme slanou vodou. Špaldové bulky necháme ještě 20 minut kynout. Špaldové bulky dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 - 30 minut. Upečené je opět potřeme slanou vodou
Špaldové bulky z domácí pekárny podáváme podle chuti. Výborné jsou třeba jako příloha k masu.