Špenátový protlak se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 špetky majoránka
2 dl voda
1 špetka rozmarýn
1 lžička vegeta
150 g gouda
2 - 3 lístky bobkový list
1 lžička mletá sladká paprika
1/2 kostky zeleninový bujon
hotová jíška
3 dl polotučné mléko
1 - 2 lžíce sladká sójová omáčka
2 balíčky mražený špenátový protlak
2 - 3 špetky čerstvě mletý barevný pepř
1 kelímek extra hustá zakysaná smetana (30%)

Postup přípravy receptu

  1. Oba špenátové protlaky dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a za občasného míchání necháme rozpustit společně s půl kostkou bujonu. Když je špenát rozpuštěný, začneme dochucovat. Vsypeme všechny bylinky, doplníme sójovou omáčkou, vegetou a mlékem. Necháme asi 10 minut provařit

  2. Když je špenát provařený, přidáme smetanu a pořádně rozmícháme. Opět necháme pár minut podusit a podle potřeby ještě špenát zahustíme hotovou světlou jíškou. Krátce necháme probublat

  3. Horký špenátový protlak rozdělíme do misek a zasypeme jemně nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!