Srnčí guláš na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 140 g slanina 300 g cibule 1 lžíce rajčatový protlak 250 ml červené víno 1 lžička pomerančová kůra 1 kg srnčí kýta podle potřeby olej 1 l voda podle chuti sůl majoránka jalovec mletý černý pepř redukce 125 ml červené víno 2 lžíce hladká mouka
Postup Srnčí guláš na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy, promícháme s protlakem a přidáme kostky srnčího masa, slaninu, jalovec, sůl, pepř a nastrouhanou pomerančovou kůru. Srnčí maso osmažíme a podlijeme suchým červeným vínem.
Zprudka necháme odpařit víno, poté postupně podléváme vodou a vaříme do změknutí masa. Guláš zahustíme červeným vínem promíchaným s moukou, které necháme převařit. Podle chuti můžeme přidat majoránku. Srnčí guláš můžeme ozdobit brusinkami.
Srnčí guláš na víně podáváme s knedlíky.