Srnčí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
115 g rajský protlak
1 kg srnčí přední
podle chuti
česnek
olej
sůl
voda
hladká mouka
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

  3. Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

  4. Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!