Srnčí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 115 g rajský protlak 1 kg srnčí přední podle chuti česnek olej sůl voda hladká mouka 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Srnčí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.
Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.
Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.