Srnčí medailonky s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
3 dkg máslo
1 ks jablko
3 dkg cukr krupice
1 dl bílé víno
20 dkg kompotované třešně
60 dkg srnčí kýta
podle chuti
sůl
mletý pepř
sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme. Třešně slijeme. Připravíme si ostatní suroviny.

  2. Na pánvičce zkaramelizujeme cukr, přidáme máslo, bílé víno a necháme rozpustit, vložíme nakrájené jablko a třešně.

  3. Maso naklepeme, okořeníme a opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme ovoce s vínem a necháme krátce podusit, čímž zredukujeme šťávu na odpovídající množství.

  4. Srnčí medailonky s ovocem podáváme s hranolky nebo bramborovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!