Stracciatellové řezy recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 2 ks vejce 125 g máslo 3 lžíce kakao 200 ml mléko 1 hrnek mléko šlehačka 4 ks banán 3 lžíce cukr moučka 1 hrnek cukr moučka karamel 2 hrnky hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva 1 balíček krémová náplň stracciatella - Dr. Oetker
Postup Stracciatellové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech olej a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zabalíme do těsta
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut
Během pečení si připravíme stracciatellový krém podle návodu, který je uveden na krabičce
Upečené a vychladlé těsto lžící vydlabeme, ale ne až na dno. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky na další použití
Banány oloupeme, podélně rozřízneme a ještě napůl rozkrojíme. Narovnáme je vedle sebe do vydlabaného těsta. Na ně navršíme a rovnoměrně rozetřeme připravený krém a ten nakonec posypeme rozdrobeným těstem
Stracciatellové řezy necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ke kávě nebo čaji, můžeme ještě přizdobit šlehačkou nebo karamelem.