Stracciatellové řezy recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
125 g máslo
3 lžíce kakao
200 ml mléko
1 hrnek mléko
šlehačka
4 ks banán
3 lžíce cukr moučka
1 hrnek cukr moučka
karamel
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček krémová náplň stracciatella - Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech olej a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zabalíme do těsta

  2. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut

  3. Během pečení si připravíme stracciatellový krém podle návodu, který je uveden na krabičce

  4. Upečené a vychladlé těsto lžící vydlabeme, ale ne až na dno. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky na další použití

  5. Banány oloupeme, podélně rozřízneme a ještě napůl rozkrojíme. Narovnáme je vedle sebe do vydlabaného těsta. Na ně navršíme a rovnoměrně rozetřeme připravený krém a ten nakonec posypeme rozdrobeným těstem

  6. Stracciatellové řezy necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ke kávě nebo čaji, můžeme ještě přizdobit šlehačkou nebo karamelem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!