Štrúdl dvou chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
6 plátků slanina
6 plátků eidam
těsto
sůl
250 g hera
30 dkg hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme. Heru necháme změknout. Heru spolu se smetanou, moukou a špetkou soli vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout.

  2. Utěrku, která nepouští chloupky, posypeme moukou. Těsto rozdělíme na dva stejné díly, rozválíme a přeneseme na utěrku. Jeden díl poklademe sýrem a slaninou a svineme. Druhý díl můžeme naplnit restovanou zeleninovou směsí podle chuti a posypat sýrem. Můžeme jej také udělat nasladko s ovocem nebo náplní jako na klasický štrúdl.

  3. Připravené štrúdly přeneseme na plech a pečeme předehřáté troubě asi 30 minut.

  4. Upečený štrúdl dvou chutí nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!