Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
600 g brambory
1 ks cibule
2 lžíce slunečnicový olej
4 ks zelená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
200 g dušená rýže
0,5 lžiček čerstvě mletý černý pepř
1 lžička sušená majoránka
500 g mleté vepřové plecko

Postup přípravy receptu

  1. Zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. V hrnci na rozehřátém oleji udusíme rýži a necháme úplně vychladnout. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na jemno a česnek prolisujeme

  2. Do mísy dáme mleté maso, které osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, majoránkou a sladkou červenou mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, vychladlou rýži, dobře promícháme a máme hotovou náplň do paprik. Touto náplní naplníme připravené zelené papriky a ze zbylé náplně navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm

  3. Naplněné papriky vložíme i s připravenými kuličkami do pekáče, přelijeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 30 minut

  4. Když se pečou plněné papriky s kuličkami, uvaříme Sugo di pomodoro - základní rajčatovou omáčku podle Nick Stellino, recept zde.. V osolené vodě uvaříme pokrájené brambory a scedíme od vody

  5. Na talíř nabereme Sugo di pomodoro, na které položíme upečenou plněnou papriku a upečenou kuličku z mletého masa a obložíme vařenými brambory, které přelijeme troškou chutného výpeku z paprik

  6. Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro servírujeme horké. Jde o jednoduché a velmi chutné rychlé jídlo z upečených plněných paprik v pikantní a velmi kořeněné italské rajčatové omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!