Špenátovo-slaninové motance z listového těsta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce kečup 250 g mozzarella 1 balíček listové těsto 200 g anglická slanina 400 g mražený listový špenát
Postup Špenátovo-slaninové motance z listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Špenát uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Ze dvou třetin pomažeme kečupem a na vrstvu kečupu klademe plátky slaniny
Uvařený špenát naklademe na prostřední třetinu těsta a na závěr poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka. Nepomazanou část listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakonec smotáme těsto do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm (nebo dle vlastního uvážení) a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Nakrájené motance pomažeme rozšlehaným vajíčkem
Špenátovo-slaninové motance z listového těsta pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 200 °C dozlatova
Jako přílohu můžeme ke špenátovo-slaninovým motancům podávat zeleninový salát.