Štrúdl od Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce ocet
20-30 dkg hladká mouka
1 ks máslo nebo Hera
na potření
vejce
náplň
rozinky
cukr moučka
mletá skořice
strouhaná jablka
podle potřeby
strouhanka nebo kokos

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady zpracujeme v těsto, chvíli necháme odpočinout a rozdělíme na 3 stejné díly.

  2. Každý díl rozválíme, těsto posypeme strouhankou (kokosem), dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, přidáme rozinky. Štrúdl smotáme a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Štrúdl od Marušky pečeme na 200 °C 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!