Štrúdl s borůvkami a rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 50 ml voda 175 g polohrubá mouka podle potřeby máslo strouhanka náplň 1 ks žloutek 75 g mandle 100 g borůvky 250 g rybíz 125 g žervé citronové aroma 1 lžíce pudinkový prášek na ozdobu mandlové plátky
Postup Štrúdl s borůvkami a rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Do polohrubé mouky přidáme vejce, sůl, 50 ml vody, trochu oleje a pečlivě promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu uležet na teplém místě. Potom těsto rozválíme do obdélníku, potřeme rozehřátým máslem a posypeme trochou strouhanky.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Žervé utřeme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a citronovým aroma. Borůvky a rybíz smícháme s nahrubo nastrouhanými mandlemi a přidáme do krému s žervé.
Ovocným krémem potřeme prostředek těsta, posypeme strouhankou a štrúdl opatrně zabalíme. Štrúdl vytvarujeme na plechu do podkovy, polijeme trochou másla, posypeme mandlovými plátky a na 30 minut dáme péct do vyhřáté trouby.
Štrúdl s borůvkami necháme po upečení vychladnout, podle chuti pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.