Štrúdl s borůvkami a rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
50 ml voda
175 g polohrubá mouka
podle potřeby
máslo
strouhanka
náplň
1 ks žloutek
75 g mandle
100 g borůvky
250 g rybíz
125 g žervé
citronové aroma
1 lžíce pudinkový prášek
na ozdobu
mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky přidáme vejce, sůl, 50 ml vody, trochu oleje a pečlivě promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu uležet na teplém místě. Potom těsto rozválíme do obdélníku, potřeme rozehřátým máslem a posypeme trochou strouhanky.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  3. Žervé utřeme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a citronovým aroma. Borůvky a rybíz smícháme s nahrubo nastrouhanými mandlemi a přidáme do krému s žervé.

  4. Ovocným krémem potřeme prostředek těsta, posypeme strouhankou a štrúdl opatrně zabalíme. Štrúdl vytvarujeme na plechu do podkovy, polijeme trochou másla, posypeme mandlovými plátky a na 30 minut dáme péct do vyhřáté trouby.

  5. Štrúdl s borůvkami necháme po upečení vychladnout, podle chuti pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!