Štrúdl s uzeným a zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
2 ks vejce
4 lžíce voda
0 kg hladká mouka
náplň
2 ks cibule
200 g uzené maso
0 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí zlehka opláchneme a podusíme.

  2. Z vody, vajec, mouky a soli vypracujeme vláčné těsto, které posléze vyválíme na tenký plát. Na plát naskládáme podušené zelí, cibuli a pokrájené uzené maso. Štrúdl osolíme, opepříme a stáčíme jako klasický štrúdl. Štrúdl s uzeným a zelím pečeme na sádlem vymaštěném plechu dozlatova při teplotě 180 °C.

  3. Štrúdl s uzeným a zelím podáváme teplý nebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!