Studený tuňák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl pepř 225 ml olivový olej 4 ks tuňák - velký steak 2 ks velká červená cibule na kolečka 2 ks mrkev na kolečka 2 ks natrhaný bobkový list 1 stroužek česnek na plátky 225 ml bílý vinný ocet 1/2 lžičky drcená sušená chilli paprička 1 lžíce drcená semena koriandr nadrobno nakrájená petrželka
Postup Studený tuňák
Postup přípravy receptu
-
Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje. Na pánev pak přidáme rybí maso a opékáme je 2 minuty na středně silném ohni. Maso obrátíme a opékáme je 2 minuty (střední propečení), nebo 4 minuty (důkladné propečení). Maso vyjmeme a osušíme na vrstvě papírových utěrek
Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Přidáme cibuli a opékáme ji za častého míchání 8 minut doměkka. Nesmí však zhnědnout! Vmícháme mrkev, bobkový list, česnek, ocet, čili papričky, sůl a pepř a opékáme je 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi na pánvi koriandrová semena
Když steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak rozdělíme na4 nebo na 5 větších kousků. Kousky ryby pak dáme do mísy a přidáme směs z pánve. Velmi opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo
Pokrm necháme zcela zchladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky. (V chladničce vydrží až 5 dnů.) Před podáváním jej necháme ohřát na pokojovou teplotu a posypeme nakrájenou petrželkou
Zdroj: Slovart.cz