Studený tuňák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
pepř
225 ml olivový olej
4 ks tuňák - velký steak
2 ks velká červená cibule na kolečka
2 ks mrkev na kolečka
2 ks natrhaný bobkový list
1 stroužek česnek na plátky
225 ml bílý vinný ocet
1/2 lžičky drcená sušená chilli paprička
1 lžíce drcená semena koriandr
nadrobno nakrájená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje. Na pánev pak přidáme rybí maso a opékáme je 2 minuty na středně silném ohni. Maso obrátíme a opékáme je 2 minuty (střední propečení), nebo 4 minuty (důkladné propečení). Maso vyjmeme a osušíme na vrstvě papírových utěrek

  2. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Přidáme cibuli a opékáme ji za častého míchání 8 minut doměkka. Nesmí však zhnědnout! Vmícháme mrkev, bobkový list, česnek, ocet, čili papričky, sůl a pepř a opékáme je 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi na pánvi koriandrová semena

  3. Když steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak rozdělíme na4 nebo na 5 větších kousků. Kousky ryby pak dáme do mísy a přidáme směs z pánve. Velmi opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo

  4. Pokrm necháme zcela zchladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky. (V chladničce vydrží až 5 dnů.) Před podáváním jej necháme ohřát na pokojovou teplotu a posypeme nakrájenou petrželkou

  5. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!