Šumavský bramborový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 ml bílé víno 300 ml kysaná smetana 500 g kysané zelí podle chuti sůl máslo brambory mléko majoránka 1-2 ks cibule mletý pepř uzené maso mletá sladká paprika
Postup Šumavský bramborový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařené brambory scedíme, přidáme lžíci másla, trochu mléka a uděláme kaši.
Uzené maso opečeme na cibulce, přidáme papriku, majoránku a pepř a zalejeme vínem. Směs necháme 10 minut vydusit.
Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme vrstvu brambor, masovou směs, brambory a na ně kysané zelí vymačkané. Šumavský bramborový nákyp zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Šumavský bramborový nákyp podáváme s přílohou podle chuti. Není ale nic potřeba.