Šumavský toč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek 1 ks vejce 450 g brambory 1 ks cibule kmín 200 g sádlo 250 g uzené maso 1-2 ks kysané zelí
Postup Šumavský toč recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek očistíme a prolisujeme. Sýrové brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme česnek, majoránku, vejce, hladkou mouku. Zaděláme těsto jako na bramborák.
Na plechu rozpustíme sádlo a položíme na něj těsto. Šumavský toč prudce v horké troubě upečeme.
Mezitím si zpěníme cibuli na sádle a přidáme kyselé zelí, sůl, pepř a kmín. Zelí dusíme doměkka. Měkké zelí zahustíme malým nastrouhaným bramborem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do zelí a necháme několik minut projít varem. Potom zelí dáme na upečené těsto, stejnoměrně rozetřeme a svineme do rolády.
Roládu nakrájíme na porce a šumavský toč ihned podáváme.