Vepřová roláda se slaninou a vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
4 ks vejce
1 lžíce máslo
majoránka
1 ks menší cibule
800 g vepřová kýta
3 - 4 lžíce sterilovaný hrášek
pikantní hořčice
čerstvě mletý pepř
1 - 2 ks sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu rozřízneme na velký plát, který naklepeme a z vrchní strany osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a potřeme hořčicí

  2. Na maso poklademe plátky libové slaniny a míchaná vajíčka, která jsme si předem připravili na másle a osmahnuté nadrobno pokrájené cibuli. Do vajíček přimícháme trochu sterilovaného hrášku. Na tuto vrstvu položíme na proužky nakrájenou kapii. Maso svineme a zavážeme silnou nití

  3. Vepřovou roládu se slaninou a vejci dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a vložíme do trouby na 220 °C, necháme péct jednu hodinu. Občas přeléváme výpekem

  4. Vepřovou roládu se slaninou a vejci podáváme s přílohou podle chuti, my netradičně zvolili kuskus.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!