Vepřová roláda se slaninou a vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 4 ks vejce 1 lžíce máslo majoránka 1 ks menší cibule 800 g vepřová kýta 3 - 4 lžíce sterilovaný hrášek pikantní hořčice čerstvě mletý pepř 1 - 2 ks sterilovaná kapie
Postup Vepřová roláda se slaninou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu rozřízneme na velký plát, který naklepeme a z vrchní strany osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a potřeme hořčicí
Na maso poklademe plátky libové slaniny a míchaná vajíčka, která jsme si předem připravili na másle a osmahnuté nadrobno pokrájené cibuli. Do vajíček přimícháme trochu sterilovaného hrášku. Na tuto vrstvu položíme na proužky nakrájenou kapii. Maso svineme a zavážeme silnou nití
Vepřovou roládu se slaninou a vejci dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a vložíme do trouby na 220 °C, necháme péct jednu hodinu. Občas přeléváme výpekem
Vepřovou roládu se slaninou a vejci podáváme s přílohou podle chuti, my netradičně zvolili kuskus.