Šunkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g hrášek
3 lžíce olej
3 lžíce ocet
1 svazeček petrželka
1 lžička hořčice
2 ks mrkev
250 g vařená šunka
1 ks malý květák
1 ks malá kedlubna
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme květák, rozdělíme na růžičky a vložíme do vařící vody asi na 7 minut. Mrkev i kedlubnu očistíme, omyjeme a mrkev nakrájíme na tenké plátky, kedlubnu nasekáme na kostičky. Očištěný hrášek vložíme do vařící vody na 3 minuty.

  2. Připravíme si salátovou zálivku. Zvlášť smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř se sekanou petrželkou.

  3. K zelenině přidáme nakrájenou šunku, okořeníme omáčkou a salát můžeme podávat, případně ještě vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!