Švédský jablkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 1 kostka máslo náplň 1 kg jablko těsto 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hrubá mouka 1 hrnek hrubá krupice
Postup Švédský jablkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme 1 hrnek (250 ml) krupice, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru
krupice, vanilkový cukr a 1 prášek do pečiva a vše zamícháme
Do druhé mísy nastrouháme 1 kg oloupaný jablek zbavených jaderníků. Jsou
lepší kyselejší, když nemáme, zakápneme citronem.
Jednu kostku rostlinného tuku nebo másla rozpustíme a na menší plech nebo do větší dortové formu nalijeme polovinu másla. Poté nasypeme 1 hrnek směsi mouky a na ni narovnáme 1/2 jablek, opět nasypeme 1 hrnek moučné směsi a narovnáme zbytek jablek. Nakonec vysypeme zbytek mouky s cukrem a polijeme zbytkem másla.
Švédský jablkový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Upečený švédský jablkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Koláč zdobíme podle fantazie. Je dobrý teplý i studený.