Švédský kakaový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 dl cukr
2 ks vejce
100 g máslo
4 lžíce kakao
2 dl mouka
2 lžičky vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr a máslo a všechno promícháme. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět všechno promícháme. Do směsi ještě přimícháme kakao.

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto přelijeme do dortové formy. Jakmile je trouba předehřátá, vložíme do ní koláč a 20 minut pečeme.

  3. Upečený švédský kakaový kolář necháme vychladnout, vyjmeme z formy a ozdobíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!