Švédský tvarohový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 4 ks vejce 0.5 l mléko 1 balíček rozinky citron 1 hrnek cukr krystal 4 ks měkký tvaroh těsto 1 kostka máslo 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky polohrubá mouka 1 ks tuk (100%) podle potřeby tuk na vymazání
Postup Švédský tvarohový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme suché těsto.
Oddělíme 2 hrnky suché směsi a vsypeme je na tukem vymazaný plech.
Na vrstvu těsta vylijeme tvarohovou směs, kterou jsme vytvořili smícháním ingrediencí pro náplň. Předem jsme si vymačkali šťávu z citronu. Následně vysypeme zbytek suchého těsta, které rozprostřeme po celé ploše.
Na povrch tvarohového koláče rovnoměrně pokládáme tenké plátky másla a pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě.