Švédský tvarohový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
4 ks vejce
0.5 l mléko
1 balíček rozinky
citron
1 hrnek cukr krystal
4 ks měkký tvaroh
těsto
1 kostka máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
1 ks tuk (100%)
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme suché těsto.

  2. Oddělíme 2 hrnky suché směsi a vsypeme je na tukem vymazaný plech.

  3. Na vrstvu těsta vylijeme tvarohovou směs, kterou jsme vytvořili smícháním ingrediencí pro náplň. Předem jsme si vymačkali šťávu z citronu. Následně vysypeme zbytek suchého těsta, které rozprostřeme po celé ploše.

  4. Na povrch tvarohového koláče rovnoměrně pokládáme tenké plátky másla a pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!