Švestkové obtahované knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
20 dkg máslo
0.3 l mléko
1 kg švestky
20 dkg cukr moučka
20 dkg mák
1 lžíce hera
0.3 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit 1/4 litru mléka, osolíme, přidáme kousek hery a přisypeme 1/4 kila hladké mouky.

  2. Vařečkou promícháme a sundáme ze sporáku. Ještě vlažné propracujeme. Omyté švestky balíme do těsta.

  3. Na sporák dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Když se voda vaří, vložíme do vody knedlíky. Až vyplavou na hladinu, tak jsou hotové.

  4. Hotové obtahované švestkové knedlíky posypeme mákem, cukrem a rozpuštěným máslem. Mák můžeme nahradit opraženou strouhankou na sucho.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!