Švestkové obtahované knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 20 dkg máslo 0.3 l mléko 1 kg švestky 20 dkg cukr moučka 20 dkg mák 1 lžíce hera 0.3 kg hladká mouka
Postup Švestkové obtahované knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit 1/4 litru mléka, osolíme, přidáme kousek hery a přisypeme 1/4 kila hladké mouky.
Vařečkou promícháme a sundáme ze sporáku. Ještě vlažné propracujeme. Omyté švestky balíme do těsta.
Na sporák dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Když se voda vaří, vložíme do vody knedlíky. Až vyplavou na hladinu, tak jsou hotové.
Hotové obtahované švestkové knedlíky posypeme mákem, cukrem a rozpuštěným máslem. Mák můžeme nahradit opraženou strouhankou na sucho.