Světlý perník s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 1 lžíce rum 4 lžíce mléko 50 g med 100 g cukr krupice 150 g hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek do perníku poleva 1 lžíce voda 100 g cukr moučka 0 ks citrónová šťáva podle potřeby červené potravinářské barvivo
Postup Světlý perník s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cukr, med a vejce vyšleháme do pěny. Pak přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku.
Vše promícháme a nakonec přidáme kostičky jablek. Těsto vlijeme do pekáčku a při 160°C pečeme 18 minut.
Připravíme citronovou polevu a vychladlý perník s ní polejeme. Necháme ztuhnout. Při pečení větší dávky dobu pečení úměrně zvýšíme.