Světlý perník s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 lžíce rum
4 lžíce mléko
50 g med
100 g cukr krupice
150 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do perníku
poleva
1 lžíce voda
100 g cukr moučka
0 ks citrónová šťáva
podle potřeby
červené potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cukr, med a vejce vyšleháme do pěny. Pak přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku.

  2. Vše promícháme a nakonec přidáme kostičky jablek. Těsto vlijeme do pekáčku a při 160°C pečeme 18 minut.

  3. Připravíme citronovou polevu a vychladlý perník s ní polejeme. Necháme ztuhnout. Při pečení větší dávky dobu pečení úměrně zvýšíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!