Svěží bábovka s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
160 g cukr
1 dl olej
4 ks vejce
1 dl voda
1 ks citron
250 g tvaroh
1 lžička citronová kůra
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a z bílků se solí vyšleháme pevný sníh. K žloutkové pěně zašleháme olej, tvaroh, citronovou šťávu z jednoho citronu promíchanou s vodou a nastrouhanou citronovou kůrou, rozinky a mouku s práškem do pečiva. Nakonec do dobře prošlehaného těsta přimícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy předem vymazané tukem a vysypané moukou. Bábovku pečeme dozlatova v rozehřáté troubě při 180 °C.

  3. Svěží bábovku s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem dobré kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!