Svěží bábovka s tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 160 g cukr 1 dl olej 4 ks vejce 1 dl voda 1 ks citron 250 g tvaroh 1 lžička citronová kůra 250 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Svěží bábovka s tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a z bílků se solí vyšleháme pevný sníh. K žloutkové pěně zašleháme olej, tvaroh, citronovou šťávu z jednoho citronu promíchanou s vodou a nastrouhanou citronovou kůrou, rozinky a mouku s práškem do pečiva. Nakonec do dobře prošlehaného těsta přimícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do bábovkové formy předem vymazané tukem a vysypané moukou. Bábovku pečeme dozlatova v rozehřáté troubě při 180 °C.
Svěží bábovku s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem dobré kávy nebo čaje.