Svěží mřížkovaný koláč s tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g máslo 1 ks žloutek 3 lžíce mléko 60 g cukr moučka 250 g polohrubá mouka 1 lžíce nastrouhaná citronová kůra podle potřeby rum tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání náplň 3 ks žloutek 80 g rozinky 0 balíčků vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 1 ks citronová šťáva 500 g měkký tvaroh
Postup Svěží mřížkovaný koláč s tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky, žloutku, másla, cukru, nastrouhané citronové kůry a mléka (podle potřeby) vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout. Mezitím rozinky zalijeme rumem.
Kulatou formu s průměrem 22 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z těsta odebereme kousek, který si necháme na mřížkování, zbytkem těsta vyložíme formu.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, cukrem, rozinkami, nastrouhanou citronovou kůrou a vymačkanou citronovou šťávou. Tvaroh nalijeme na těsto a přikryjeme mřížkami.
Koláč pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 160 °C, potom teplotu zvýšíme a dopékáme.
Svěží mřížkovaný koláč s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.