Svěží mřížkovaný koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g máslo
1 ks žloutek
3 lžíce mléko
60 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
1 lžíce nastrouhaná citronová kůra
podle potřeby
rum
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
náplň
3 ks žloutek
80 g rozinky
0 balíčků vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
1 ks citronová šťáva
500 g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, žloutku, másla, cukru, nastrouhané citronové kůry a mléka (podle potřeby) vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout. Mezitím rozinky zalijeme rumem.

  2. Kulatou formu s průměrem 22 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z těsta odebereme kousek, který si necháme na mřížkování, zbytkem těsta vyložíme formu.

  3. Tvaroh rozmícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, cukrem, rozinkami, nastrouhanou citronovou kůrou a vymačkanou citronovou šťávou. Tvaroh nalijeme na těsto a přikryjeme mřížkami.

  4. Koláč pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 160 °C, potom teplotu zvýšíme a dopékáme.

  5. Svěží mřížkovaný koláč s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!