Sypaný hrníčkový štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 tvaroh náplň 3 ořechy těsto 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek hrubá mouka 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva náplň mák podle potřeby hera tuk na vymazání náplň 1 strouhané jablko
Postup Sypaný hrníčkový štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Vše na těsto, tedy oba druhy mouky, cukr a kypřící prášek do pečiva v míse zamícháme.
Připravíme si nádivku - jablkovou, tvarohovou, makovou nebo ořechovou. Používám jen jednu. Nastrouhaná jablka vyždímáme, ochutíme cukrem, skořicí apod.
Sypanou hmotu v množství asi 1/3 vysypeme na silně vymazaný plech. Na to uložíme asi polovinu náplně. Potom nasypeme zase sypkou část, nádivku a na závěr ostatní sypkou část. Na povrch v závěru poklademe na plátky nakrájenou heru, tak aby byl zakryt téměř celý povrch.
Sypaný hrníčkový štrúdl pečeme nejprve 5 - 10 minut na 200 °C, pak stáhneme na 170 °C a pečeme ještě skoro půl hodiny.
Sypaný hrníčkový štrúdl chutná teplý i studený.