Sypaný hrníčkový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 2
tvaroh
náplň 3
ořechy
těsto
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek hrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
náplň
mák
podle potřeby
hera
tuk na vymazání
náplň 1
strouhané jablko

Postup přípravy receptu

  1. Vše na těsto, tedy oba druhy mouky, cukr a kypřící prášek do pečiva v míse zamícháme.

  2. Připravíme si nádivku - jablkovou, tvarohovou, makovou nebo ořechovou. Používám jen jednu. Nastrouhaná jablka vyždímáme, ochutíme cukrem, skořicí apod.

  3. Sypanou hmotu v množství asi 1/3 vysypeme na silně vymazaný plech. Na to uložíme asi polovinu náplně. Potom nasypeme zase sypkou část, nádivku a na závěr ostatní sypkou část. Na povrch v závěru poklademe na plátky nakrájenou heru, tak aby byl zakryt téměř celý povrch.

  4. Sypaný hrníčkový štrúdl pečeme nejprve 5 - 10 minut na 200 °C, pak stáhneme na 170 °C a pečeme ještě skoro půl hodiny.

  5. Sypaný hrníčkový štrúdl chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!