Sypaný koláč s mákem a jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g máslo 700 g jablko 150 g cukr moučka 200 g mák mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 150 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Sypaný koláč s mákem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Na základ, který bude tvořit těsto, smícháme všechny sypké ingredience - mouku hladkou a polohrubou, moučkový cukr a mák. Jablka oloupeme a nastrouháme
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou
Sypký základ si rozdělíme na tři části. První část rovnoměrně nasypeme do dortové formy. Na ni navrstvíme polovinu strouhaných jablek, která posypeme polovinou vanilkového cukru a skořicí. Na jablka opět rozdělíme druhou část sypké směsi. Navrstvíme zbylá jablka a posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Navrstvíme poslední část sypké směsi
Rozehřejeme si máslo a polijeme jím připravený sypaný koláč, který vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a takto jej pečeme půl hodiny
Sypaný koláč s mákem a jablky je třeba krájet opatrně, jelikož je trochu sypký, ale ne suchý a chuťově je moc dobrý.