Sypaný koláč s mákem a jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g máslo
700 g jablko
150 g cukr moučka
200 g mák
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na základ, který bude tvořit těsto, smícháme všechny sypké ingredience - mouku hladkou a polohrubou, moučkový cukr a mák. Jablka oloupeme a nastrouháme

  2. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou

  3. Sypký základ si rozdělíme na tři části. První část rovnoměrně nasypeme do dortové formy. Na ni navrstvíme polovinu strouhaných jablek, která posypeme polovinou vanilkového cukru a skořicí. Na jablka opět rozdělíme druhou část sypké směsi. Navrstvíme zbylá jablka a posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Navrstvíme poslední část sypké směsi

  4. Rozehřejeme si máslo a polijeme jím připravený sypaný koláč, který vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a takto jej pečeme půl hodiny

  5. Sypaný koláč s mákem a jablky je třeba krájet opatrně, jelikož je trochu sypký, ale ne suchý a chuťově je moc dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!